Renate Verbaan heeft de komende tijd een abonnement op EasyJet of Ryanair. Ze moet voor de wekelijkse liveshow van Secret Story namelijk openneer vliegen naar Portugal. Daar staat de Villa der Verrassing, het huis waar Net 5 zijn nieuwe reality-programma opneemt. Dat meldt mediatechneut Michiel de Romeyn op Twitter. Net 5 wil het niet bevestigen, maar andere bronnen melden dat De Romeyn gelijk heeft. Op 13 februari is de kick off-uitzending te zien van Secret Story, enkele dagen daarvoor nemen 15 Hollanders hun intrek in het huis.


Zenderbaas Alphons Martens noemt Secret Story een miljoenenproject. Daarmee ook een project dat hem flink wat rekenwerk heeft opgeleverd om de begroting sluitend te krijgen. Voor Secret Story is het aantal dramaseries van 4 naar 2 teruggebracht en zijn ook andere programma’s gekilld.


In Frankrijk en Portugal loopt Secret Story al een tijdje. De infrastructuur ligt daar dus al, dat levert een flinke kostenbesparing op. En door de crisis die in Portugal huishoudt, is lokaal tv-personeel ook veel goedkoper dan in Nederland. Daar komen wel de kosten voor vliegtickets bij van Nederlands personeel, maar ik gok dat onder de streep het goedkoper is om in Portugal op te nemen.