De eerste eliminatie in Secret Story is aanstaande. In de liveshow vanavond moet duidelijk worden of Gerard, Philip of Jurien het huis moet verlaten. In een peiling gisteren stond Philip er het slechtst voor. 
Secret Story begon zondag met 541 duizend kijkers, maar heeft dinsdag de helft ingeleverd bij de dagelijkse uitzending van een uur. Gisteren keken er 326 duizend mensen. Net 5 is evengoed niet in paniek. 
Ik ben tevreden”, vertelt zenderbaas Alphons Martens aan deze blog. “Elke Big Brother en ook De Gouden Kooi leverden aanvankelijk de helft in na de kick-off. Dat is een gegeven. Ik heb gezegd dat de dagelijkse uitzending 300 duizend kijkers moet scoren en dat doet het. Je ziet dat het aantal kijkers tijdens de aflevering oploopt.” 
Martens heeft goede hoop dat Secret Story uiteindelijk meer dan 300 duizend kijkers gaat scoren. “We hadden maandag 1 miljoen pageviews en 400 duizend gestarte videostreams. Dat zijn voor ons belachelijke aantallen, dat halen we normaal in een maand tijd. Je voelt dat er veel aan de hand is, het gaat nog groeien.” 
Maar cijfers zoals Big Brother 1 verwacht hij niet. “We hebben ook nooit de bedoeling gehad om De Wereld Draait Door en het Journaal te verslaan, dat is kul. We gaan geen miljoen scoren in de vooravond. Voor ons zijn deze cijfers een verdubbeling wat we deden en het is wat ik heb geprognotiseerd.” 
Renate Verbaan presenteert vanavond de eerste liveshow. Hoewel de concurrentie sterk is met onder andere Wie Is de Mol?, is Martens optimistisch. “Deze liveshow gaat 500 duizend kijkers scoren.” 
Secret Story, 19.30 en 20.30 uur, Net 5